Főoldal Zöld csoda Termékek Rendelés Tapasztalatok Webstar Karrier Kapcsolat

Életenergia az óceánból
Alga - mikroalga - a zöld csoda

Az alga a XXI. század újrafelfedezett csodája, fénytáplálék, minden megtalálható benne, amire egy embernek szüksége van az egészségéhez.

Az algák a világ összes élőanyag-mennyiségének egyharmadát teszik ki. Fennmaradásuk oka hihetetlen alkalmazkodó képességük. A Déli-sarkvidék zord éghajlatát éppúgy elviselik, mint az akár 85 °C-os hévforrásokat. A Föld oxigéntermelésének jelentős részét ma is a moszatok adják. Elszaporodásuk növelte meg a légkör oxigéntartalmát. A tengerekben nagyon nagy tömegben élnek. Mintegy 25 000 fajt sorolnak az algák közé, a mikroszkopikus méretűektől egészen a hatalmas és sokszorosan elágazó tengeri barnamoszatig, melyek a vízfelszín közelében, a fényben lebegve, helyenként sűrű tömegeket alkotnak. Egyszerű felépítésű növények, testük nem tagolódik gyökérre, szárra, levélre. Mint a növények nagy többségében, a legtöbb algában is van klorofill, de a zöld színanyag mellett más színanyagokat is tartalmaznak, mint pl. a piros fíkoeritrint vagy a kék fikociánt, amely igen jótékonyan hat a csontok állapotára.

A mikroalgák a létező legtöbb vitális anyag hordozói. Az emberi szervezet igényeinek tökéletes és harmonikus kielégítése. Teljeskörű felszívódás. Röviden: élet, erő és egészség egyben.


Haematococcus Pluvialis 
Az antioxidáns természeti csoda 
A természetes asztaxantin

Testünk számára a legnagyobb veszélyt a szabad gyökök jelentik. A szabad gyökök megtámadhatják a test sejtjeit. Elsősorban azokat a sejteket veszélyeztetik, amelyek sejtfala különösen érzékeny. Ha a szabad gyököket nem kezelik időben, komoly betegségeket okozhatnak, mint a rák, reuma, Alzheimer-kór, izületi gyulladás, artrózis vagy a szürke hályog.

Annak érdekében, hogy a szabad gyököket semlegesítsék és a sejtek károsodását elkerüljék - mielőtt a folyamat egyáltalán megkezdődne - a természet "antioxidáló hadsereget" hozott létre: az antioxidánsokat. A ma legismerebb antioxidánsokhoz az A és a C vitamint, valamint a béta-karotin-t számítjuk. A karotinok csoportjához tartozó asztaxantin - amelyet a Haematococcus Pluvialis mikroalgából nyernek - világszerte egyedülálló szerepet játszik. Egyes kiváló antioxidánsok, mint például a C vitamin adott körülmények között - mikor semlegesítik a szabad gyököket - maguk is agresszívan támadni kezdik a sejteket, azaz "prooxidatívvá" válnak. Az asztaxantin-nál ez az átváltozás a különleges molekuláris szerkezeténél fogva teljesen kizárt.

A természetes asztaxantin:
- 20-szor erősebb, mint a szintetikus asztaxantin
- 50-szer erősebb, mint a béta-karotin
- 60-szor erősebb, mint a C vitamin
- 550-szer erősebb, mint az E vitamin

A természetes asztaxantin rendkívül hatékonyan védi a sejteket. Nem válik "prooxidatívvá", így gond nélkül fogyasztható.

Figyelmébe ajánlom a Green Gold IMUNE-t, mely teljeskörű védelmet biztosít, mivel többek között Haematococcus Pluvialis algából nyert természetes asztaxantint is tartalmaz!


Spirulina platensis - a zöld erőmű!

A Spirulina egy parányi, fonálszerű édesvízi mikro-alga. A nap erejét fotoszintézis által alakítja értékes alkotóelemévé. Intenzív zöld színét különösen magas klorofil tartalmának köszönheti, mely az emésztéshez és az anyagcseréhez igen fontos. A Spirulina lúgos jellege meggátolja szervezetünk savtúltengését. A általa tartalmazott legfontosabb anyagok: értékes fehérjék, különböző aminosavak és vitaminok, B-komplex vitamin skála, sok B12, kálium, magnézium, cink, vas, béta-karotin, valamint lényeges zsírsavak. E a bőséges összetétel a könnyű hozzáférhetőséggel kombinálva teszi a Spirulina platensist egész szervezetünk erőforrásává. Kellemes közérzetet, szépséget, erőt és energiát kölcsönöz.

A spirulina egyes mexikói és afrikai népek hagyományos eledele. A kékes-zöld algák a vulkanikus, lúgos és meleg vizekben élnek. A vadon termő spirulina táplálékul szolgál a nagyméretű flamingó kolóniáknak az afrikai Riftvalley Keleti Tengerén. Más algafajtákkal ellentétben mostoha körülmények között is megterem. Különleges tápértékkel rendelkezik: 62%-ban aminósavakból áll, ezen kívül a világ leggazdagabb B12 vitaminforrása, a beta-karotinok teljes spektrumát tartalmazza, valamint más pigmentanyagokat is. Sejtfala puha, fehérje-cukor összetételű, és más algákkal szemben könnyen emészthető.

Világszerte emberek millió fogyasztanak olyan spirulina algákat, melyeket tudományosan kialakított farmokon termesztenek, évente több ezer tonna mennyiségben. A termelésben az Egyesült Államok áll az élen, majd Thaiföld, India és Kína következik. Mivel egy elismerten nagyon értékes tápanyagról van szó, más országok is követik példájukat.

A spirulina egyike a legalapvetőbb és vitális anyagokban leggazdagabb élelmiszernek. Valójában egyfajta kicsinyke zöld erőmű, melynek tápanyagtartalma lenyűgöző. Ez az oka annak, hogy tudósok és laikusok egyaránt elragadtatással nyilatkoznak róla. Kimagasló tulajdonsága a phycocyanin tartalma, annak is a biológiailag aktív hasznosulása. Ennek az egészségre oly támogató összetevőjének köszönhető, hogy nagyszerű hatással van fertőzések, gyulladások esetén, sőt a rák kialakulásával kapcsolatban is.

A növénytani elnevezés "spirulina" azt jelenti "kicsi spirál". Vélhetőleg azért kapta ezt a nevet, mert a mikroszkóp alatt egy spirálra emlékeztet a külseje. Az ősalgák hatékony összetevője a krolofill, a mai napig minden zöld növényben jelen van. A spirulina mikroalgák a fotoszintézis mesterei és a napfényt tiszta élelemmé képesek alakítani. Abból indulhatunk ki, hogy a spirulina is jelentős szerepet játszott abban, hogy bolygónkon lehetővé vált az intelligens élőlények megjelenése.

Feltételezhető, hogy Latin-Amerika lakói voltak az elsők, akik már évezredekkel ezelőtt a spirulina algát rendszeresen étrendjük alapanyagaként használták. Bizonyított tény, hogy úgy a maják, mint az aztékok, a mai Közép- és Dél-Amerika ősi, fejlett civilizációi, akik a jelenlegi Salvador, Honduras és Mexikó területén éltek, ismerték és tisztelték az algák gyógyító és tápláló tulajdonságait és éltek is vele. Fennmaradt rajzok bizonyítják, hogy a latinok kosárszám halászták az algahabot az olyan szubtrópusi vizek partjainál, mint például a Texco tó.

A 20. század végén azután olyan tudósok, mint a japán Hiroshi Nakamura és az Egyesült Államok-beli Christopher Hills munkája nyomán  a lenyűgöző spirulinával kapcsolatos kutatómunka hatalmas lendületet vett. Ez a munka bebizonyította azt, amit évezredekkel ezelőtt élt őseink ösztönösen tudtak, nevezetesen, hogy a spirulina nem egyszerűen egyike a legjobb minőségű nem állati eredetű fehérjeforrásnak, mely tulajdonsága által a Föld élelmezésének lényeges részét képezhetné. Ezt a szintén nem elhanyagolható tényt is felülmúlja az, hogy a mikroalga számtalan olyan képességgel bír, melyek gyógyítanak, segítenek és támogatják szervezetünket ellenállóképességünk mozgósításában.

A spirulina tartalmaz:

nagy mennyiségben növényi fehérjét (60-70%), amelyet az állati eredetű fehérjével szemben szervezetünk rendkívül jól képes hasznosítani

nagy mennyiségű színezőanyagot: klorofillt, azt a zöld színanyagot, mely a növényi sejtekben megköti és szállítja az oxigént

phycocianidot, azt az un. kék színanyagot, mely közvetlenül, sejt szinten hatva segíti elő azok növekedését

jelentős mennyiségben B-vitaminokat, vasat és különböző zsírsavakat, melyek a sejtek anyagcseréjét előnyösen befolyásolják

phenylethylamint (PEA), mely a szellemi teljesítőképességet fokozza és javítja a hangulatunkat

karotinokat, elsősorban bétakarotint, ami az immunrendszert élénkíti

zsírsavakat és lipideket

vitaminokat és enzimeket

mucco- és poliszacharidokat

4000 féle tápanyagot amelyeknek a felszívódása 90 %-os

A Föld legősibb növénye. A legtisztább, ásványi anyagokban gazdag vízben, sok napsütést igényelve szaporodik.


Chlorella vulgaris - a méreganyagok kivezetője!

A legismertebb, egysejtű, édesvízi alga, amely a különleges sejtfelépítésének és a klorofil tartalmának köszönheti méregtelenítő hatását. Minél jobban méregtelenítettük testünket, májunk és vesénk annál jobban képes ellátni tisztító feladatát. Így válik a Chlorella egészségünk és ellenálló képességünk fontos fenntartójává.

A chlorella hihetetlen méregtelenítő hatásával szerzett hírnevet. Összegyűjti, mobilizálja és kivezeti a nehézfémeket az emberi szervezetből. Erre nem csak a bélrendszerben, hanem a vérkeringésben, sőt a test különféle raktáraiban, például a zsírszövetekben is képes. Ezen felül a chlorella egyedülálló CGF faktorral is rendelkezik. Ez az anyag laboratóriumi körülmények között képesnek bizonyult tumorok növekedésének megfékezésére.

A chlorella a zöld algák családjába tartozó egysejtű édesvízi alga. A legparányibb és legősibb növény a világon. Négyszázalékos klorofilltartalmával az eddig ismert legmagasabb klorofillkoncentrációt tartalmazza a növényvilágban.

Ennek a rendkívüli klorofilltartalomnak köszönhetően tízszer több oxigént képes előállítani és széndioxidot megkötni, mint bármely más növény. A chlorella rostanyagokban gazdag. Szédítő sebességgel szaporodik. Egyetlen anyasejt 16-20 óra leforgása alatt négy sejtre osztódik, melyek újabb 16-20 óra alatt hasonló módon négyfelé osztódnak.

A chlorellát alkotórészei pótolhatatlanul értékes tápanyaggá teszik. Szárított állapotban 50% proteint tartalmaz, gazdag telítetlen zsírsavakban, ásványi anyagokban, rostanyagokban, vitaminokban és klorofillben.

A szárazanyagtartalom közel 4%-a klorofill, ezzel a legmagasabb klorofilltartalmú táplálék. Semmilyen káros vagy mérgező anyag nem keletkezik az emésztése során. Mindezeken felül nagyszámú vitamint tartalmaz, többek között karotinoidot, flavonoidot, polifenolt, poliszacharidot és glykoproteint.

A chlorella tartalmaz:

teljesértékű növényi fehérjét az összes aminosavval, többek között mind a nyolcféle alapvető aminosavat

ásványi anyagokat és alapvető nyomelemeket, például magnéziumot, káliumot, mangánt, vasat, cinket, kálciumot

számos vitamint, többek között C- és E-vtamint, niacint, B-vitaminokat, ezen belül a B12-őt aktív formában, K-vitamint, pantotensavat, folsavat

klorofillt: az akár négyszázalékos tartalommal a legmagasabb mért klorofillhányad
antioxidánsokat, polifenolt és sok más gyógyászati szempontból hatékony összetevőt

telítetlen zsírsavakat, mint a linolén- és linolsavat

A chlorella - vélhetően egyedülálló sejtfelépítésének köszönhetően - képes a szervezetben lerakódott káros - és méreganyagokat megkötni és kivezetni. Magas klorofilltartalma miatt, minden egyes chlorella sejt egy naperőmű, mely a fény energiáját fotoszintézis útján tápanyaggá alakítja!


Lithothamnium calcareum - az építőmester!

Összetételének 34%-át tiszta, természetes, szerves kalcium képzi, mely testünk számára a legfontosabb ásvány. A kalcium nélkülözhetetlen csontjaink, körmeink és hajunk újraképződéséhez. Tudományos kutatások igazolják, hogy a Lithotamnium természetes kalciuma - a vegyileg előállítottal szemben - magas arányban képes beépülni, sőt ennek hatékonysága bizonyos százalék Spirulina hozzáadásával még tovább fokozódik. Így válik a Lithotamnium csontjaink és fogaink leghatékonyabb kalciumforrásává.

Milyen gyógyhatású összetevői vannak a spirulinának és a chlorellának?

A-vitamin - a bőrnek és a szemnek
A látásban az A vitaminnak kulcsfontosságú szerepe van, de gondoskodik a bőr, a nyálkahártyák, a porcok képzéséről és növekedéséről is. Ugyanakkor részt vesz a sejtek reprodukciós képességének alakításában és a tesztoszteron képzésében.

E-vitamin - az anyagcsere gazdája
Az E-vitamin, éppúgy mint az A- és a C-vitamin a leglényegesebb antioxidánsok közé tartozik. A sejtmembránon ül és az egész sejtet védi a szabad gyököktől, melyek sokféle betegség, többek között a rák okozói. A zsírháztartás sem tud megfelelően működni E-vitamin nélkül: minden elraktározott zsír, membránzsír és zsírprotein az E-vitamin segítségével képes lebomlani. Fontos kisegítő szerepet játszik még a fehérje háztartásban, támogatja az immunrendszert és megakadályozza a vérlemezkék csomósodását.

B1-vitamin - a szív és a keringési rendszer őre
Létfontosságú és az egész testben jelen van - szerveinkben, csontvázunkban és izomzatunkban egyaránt. A B1-vitamin koenzimként központi szerepet játszik a szénhidrát- és az anyagcsere-háztartás alakításában. Abban is segít, hogy testünk az élelmiszerekből energiát tudjon nyerni.

B2-vitamin - a fitness vitaminja
A B2 vitaminkomplex: riboflavint, folsavat és pantoténsavat tartalmaz. Mindezek az összetevők együttesen koenzimként, a protein- és energia-háztartás alakításáért felelősek. Ezen felül az idegrendszer specifikus hormonjait is ellenőrzik.

B3-vitamin - az idegrendszerét
B3-vitamint (Niacin) fehérjedús élelmiszerekből, teljes kiőrlésű készítményekből, zöldségekből és gyümölcsökből nyeri szervezetünk. Központi feladata az anyagcsere. Ezenkívül antioxidáns-hatása van és az enzimszintű folyamatokért is felel, lényeges szerepe van a bőr, az izmok és az idegek regenerálódásában.

B6-vitamin - a mindenes
A B6 vitamin többek között az aminosavakat aktiválja, támogatja az immunrendszert és befolyásolja a vérkeringést. A beleken keresztül szívódik fel, innen a vérkeringés útján jut el a különböző szerveinkhez és az izomzathoz. Hogy a B6-vitamint fel tudja szívni a szervezet, a B2-vitamin jelenlétére is szükség van.

B12-vitamin - az építőmester
A B12-vitamin elősegíti a vörösvértestek képződését, lényeges szerepet játszik a fehérjeháztartásban és az idegrendszer működésében. Gondoskodik a sejtek növekedéséről, a sejtosztódásról és támogatja a nyálkahártyák regenerálódását.

A mikroalgák hatékonyak többek között a következő problémák kezelésében:

Gyulladások csillapítására, lázcsillapításra, fájdalomcsillapításra, félelmi állapotok enyhítésében, fekély visszaszorításában, az immunrendszer erősítésében, vesebetegségek megelőzésében, a sejtöregedés lassításában, a koleszterin csökkentésében, a vörösvértestek számának növelésében, izületi lerakódások csökkentésében, csontritkulás megelőzésében, pikkelysömör ellen, bőr- és lábgomba megelőzésében, vírusfertőzések ritkításában,...

Összegezve tehát mindenkinek ajánlott az alga fogyasztása, legyen az ok tavaszi fáradtság, méregtelenítés, fogyókúra, hiánybetegség, vagy energiahiány.

Milyen életkorban ajánlott a mikroalga fogyasztása?

Csecsemőktől az idősebb korosztályig mindenki értékes táplálék kiegészítőként fogyaszthatja a mikroalgákat. A mikroalgáknak élelmiszerként fogyasztva semmiféle mellékhatásuk nincsen, ezért teljesen ártalmatlan táplálék kiegészítők.

Meglehet, családtagjaik nem fognak kiugrani örömükben a bőrükből, ha reggel és este eddigi kedvenc ételeik helyett spirulinát kapnak, de ne csüggedjen! Nagyon megéri, hogy - akár kis trükközéssel is- hozzászoktassa őket a mikroalgákhoz. Tanulmányok arról számolnak be, hogy a hiperaktív gyermekek nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá váltak mikroalgák rendszeres fogyasztásával.

A WellStar mikroalgáit napjainkban körültekintő módszerekkel modern napfény-farmokon, kristálytisztaságú, ásványi anyagokban gazdag vízben termesztik. A WellStar mikroalgákat egy újfajta ún. szórva-szárító eljárással alacsony hőmérsékleten nyerik. Ez már az aratás során biztosítja, hogy az értékes vitális anyagok illetve az érzékeny fehérje szerkezetek nem sérülnek.

Az elismert élelmiszer és környezetkutató intézet - LEFO -, mely Ahrensburgban működik évek óta biztosítja a WellStar termékek töretlen színvonalát, melyet független szakértők is rendszeresen ellenőriznek. Mindehhez a WellStar megszerezte az ISO 9001 minősítést is.

Mindezek biztosítékot jelenthetnek bárki számára, hogy kizárólag természetes, a lehető legideálisabb időpontban begyűjtött és a lehető legkíméletesebb módszerekkel feldolgozott mikroalga alapú termékekhez juthat, melynek felszívódása ezáltal több mint 90%-os!

Amennyiben a WellStar termékeit használni szeretné, igényeljen ingyenes konzultációt!

KAPCSOLATFELVÉTEL


Oldal elejére

 

Webdesign - Szenyán Ildikó 2008.

Google PageRank